AktieSport 

AktieSport maakt gebruik van de GOAD Plans met passantenstromen. “Als we een nieuwe vestiging aangeboden krijgen, kunnen we zo bekijken of de plek goed is”, vertelt Peter Heijnen, hoofd retail operations van de sportketen.


AktieSport heeft zo’n 150 vestigingen door heel Nederland. Regelmatig krijgen zij een voorstel voor een nieuw winkelpand. “Op de GOAD Planskunnen we vervolgens snel en makkelijk zien waar het pand precies ligt. Daarnaast kunnen we met behulp van de Winkelpassantentelling zien hoe het zit met de passantenstroom op die locatie”, legt Heijnen uit. Mede op basis van deze data, wordt er al dan niet besloten om een bestaande winkel te verhuizen. “We gaan een winkel natuurlijk niet verhuizen als er op de nieuwe locatie minder mensen langskomen.”


Ook bij het openen van een nieuwe vestiging maakt AktieSport gebruik van de data van Locatus. “Met de data van Locatus kunnen we een witte vlekkenplan maken, om te bepalen waar eventueel ruimte is voor een nieuwe vestiging. Voor ons is het daarbij ook belangrijk welke andere winkels er in de buurt zitten. Als er op die locatie bijvoorbeeld belangrijke spelers in de markt zitten, kan dit een goede plek voor een nieuwe vestiging zijn.”


Heijnen is tevreden over de data van Locatus. “De aangeleverde informatie is goed en ik maak er zeker wekelijks gebruik van. Als ik wat hoor over een nieuwe locatie, check ik dat meteen even.”