A.S. Watson

A.S. Watson Benelux maakt al jaren gebruik van de data van Locatus. Ze gebruiken deze data voor het zoeken en beoordelen van nieuwe locaties voor Kruidvat, Trekpleister en ICI Paris XL-winkels. Volgens Radboud Kloos, Real Estate Manager bij AS Watson, is het efficiënter werken met de data. “Je kunt een groot stuk van het werk al vanachter je bureau doen en hoeft niet als een kip zonder kop door het land te gaan rijden.”


Radboud KloosA.S. Watson heeft momenteel meer dan 1300 winkels in de Benelux. In Nederland zijn er 808 Kruidvat-vestigingen, 133 Trekpleisters en 120 ICI-Pariswinkels. “En we zien nog volop ruimte voor nieuwe winkels”, vertelt Kloos. Ook in België breidt A.S. Watson steeds verder uit. “We hebben in België nu 176 Kruidvat-vestigingen en daar komen er in 2011 nog vier bij. Voor de komende vijf jaar staan er nog veel nieuwe winkels gepland. ICI Paris XL telt momenteel 110 filialen in België en Luxemburg. Daar moeten er de komende vijf jaar nog vijf per jaar bijkomen.”


Op zoek naar geschikte locaties

Om te bepalen waar deze nieuwe vestigingen moeten komen, maakt A.S. Watson gebruik van de Locatus Verkooppunt Verkenner en de Verzorgingsgebieden Verkenner.

“Allereerst bekijken we met de Verkooppunt Verkenner op welke plekken we nog geen vestigingen hebben. Als deze witte vlekken in kaart zijn gebracht gaan we in de Verzorgingsgebieden Verkenner bekijken wat het verzorgingsgebied van de potentiële locatie is. Hoeveel inwoners wonen er in de buurt? En wat voor invloed kan deze nieuwe locatie hebben op onze bestaande vestigingen?”


Winkelpassantentellingen op maat

Daarnaast laat A.S. Watson regelmatig passantentellingen op maat uitvoeren. “Als er een geschikte nieuwe locatie in beeld is, geven we Locatus de opdracht om daar passanten te tellen. Doel hiervan is om de omzet nauwkeuriger in te kunnen schatten,” legt Kloos uit. “Bij zo’n maatwerktelling laten we vaak op drie plekken tellen: op de plaats waar de nieuwe winkel moet komen, bij een grote supermarkt in de buurt en bij een andere groter trekker, zoals H&M. De uitkomsten van deze telling leggen we vaak naast de passantenaantallen van onze bestaande vestigingen. Op basis hiervan kunnen we de potentiële omzet beter bepalen. Als de locatie inderdaad geschikt blijkt voor een nieuwe winkel, gaan we deze proberen aan te huren.”


Doordat een gedeelte van het expansiebeleid met de Locatus-data vanachter het bureau wordt gedaan, werkt het volgens Kloos efficiënter. “Op kantoor breng ik in kaart waar we nog niet zitten. Als dit een goede locatie lijkt te zijn, stap ik pas in de auto en ga ik kijken op die plek.”