C1000 B.V.

Supermarktketen C1000 B.V. heeft 375 vestigingen door heel Nederland. Centraal maakt C1000 gebruik van de Verkooppunt Verkenner. “Daarmee bepalen we de aanbodzijde van de markt”, vertelt Almar de Vries, manager vestigingsplaatsonderzoek.


"We gebruiken de module supermarktbranches van de Verkooppunt Verkenner. Deze module helpt ons om de aanbodkant van de markt te bepalen en in beeld te brengen. Daarnaast hebben we direct een overzicht waar welke supermarkten zitten en wat het winkelvloeroppervlakte is. Vooral deze laatste gegevens zijn voor ons echt waardevol.”


C1000 gebruikt de data voor haar onderzoeken. "Zo zijn we momenteel bezig met een vestigingsplaatsonderzoek voor één van onze vestigingen. We overwegen om de bestaande winkel te vergroten en gebruiken de gegevens van Locatus om te bepalen of dit een goed idee is. Op basis van het winkelvloeroppervlakte kunnen we bijvoorbeeld omzetschattingen maken. Ook voor de overname van de tachtig Super de Boer-vestigingen in 2009 hebben we veelvuldig gebruik gemaakt van de gegevens van Locatus.”


“Vroeger kostte vestigingsplaatsonderzoek veel meer tijd en energie. Toen moesten de telefoonboeken afgespeurd worden, of moest er naar de locatie gereden worden om te kijken hoe groot deze waren. Nu zijn de gegevens altijd online beschikbaar en actueel."


"Locatus is voor ons de meeste betrouwbare partij die data over de supermarktbranche beschikbaar heeft."