Corio Nederland

Vastgoedonderneming Corio Nederland maakt al jarenlang gebruik van de data van Locatus. “We gebruiken de Verkooppunt Verkenner en soms ook passantentellingen voor de selectie, ontwikkeling, herontwikkeling en het beheer van winkelcentra”, vertelt Jan-Willem Speetjens, hoofd marktanalyse en strategie.


“Corio richt zich met name op retail. We doen ontwikkelingen, verhuur en beheren winkelcentra. Voor al deze facetten maken we gebruik van het winkelbestand van Locatus. Zo wordt de Verkooppunt Verkenner vaak ingezet voor het inzichtelijk maken van concurrentie. We kijken waar concurrerende centra zitten, hebben inzicht in welke branches en formules en met hoeveel vierkantemeters die aanwezig zijn. Op die manier wordt ons marktonderzoek sneller en nauwkeuriger uitgevoerd. Dit doen we voor zowel de bestaande portefeuille als potentiële acquisities.”

“Verder vergelijken we vaak steden met elkaar voor de ontwikkeling van nieuwe projecten. Zo is er een voorgenomen nieuwbouwproject in een stadscentrum in het zuiden van het land waarbij we de Verkooppunt Verkenner inzetten. We vergelijken het aanbod met dat van andere binnensteden van rond de 100.000 inwoners. We bekijken wat voor winkels er allemaal in deze binnensteden zitten en wat onze stad hiervan nog mist. Ook bij verhuur maken we gebruik van de data, om te zien welke retailers bij ons in de buurt zitten of juist nog niet. Bovendien kan je met de Verkooppunt Verkenner mooie afbeeldingen maken die een goed overzicht geven.”


“We hebben een hele tijd zonder de data van Locatus gekund, maar nu we ze hebben, blijkt dat je er toch heel veel mee kunt. Bovendien zijn ze inzetbaar voor al onze verschillende afdelingen.”