Syntrus Achmea Vastgoed

Vermogensbeheerder Syntrus Achmea Vastgoed werkt al zo’n zes jaar met de data van Locatus. “Door de schaalgrootte is het voor ons de moeite waard om direct toegang te hebben tot de data van heel Nederland”, vertelt Maria Hörfarter, acquisiteur winkelbeleggingen.

“We gebruiken de Verkooppunt Verkenner ter ondersteuning van onze interne onderzoeken van de winkelportefeuille en voor acquisitie- en dispositiebeslissingen”, legt Hörfarter uit. “We gebruiken vooral de GOAD-Plans met de passantentellingen veel. Ook bekijken wij voor een locatie hoe de omringende branchering eruit ziet, de vierkante meters winkelvloeroppervlaktes en vergelijken wij de winkelvoorraad en branchering tussen de verschillende steden/gebieden.


"Het is ook erg handig om bijvoorbeeld met één druk op te knop te zien hoeveel en welke supermarkten er in een bepaalde plaats of in een bepaald gebied zitten.”

"Ter ondersteuning van ons onderzoek voor de aankoop van een grote portefeuille in Rotterdam hebben wij uiteraard gebruik gemaakt van de Verkooppunt Verkenner. Als we niet over de data van Locatus zouden beschikken, zouden we regelmatig individuele opdrachten uitzetten en dat kost veel tijd.”

"Locatus heeft het bewustzijn vergroot dat de afgelopen jaren het aantal passanten aan het veranderen is. Meten is weten!"

Verder vindt Hörfarter het een groot voordeel dat de data van Locatus online staan. “Je logt in via Internet en kan daardoor op elke plek de gegevens raadplegen.”