Kennisdagen 

Of het nu gaat om een workshop, seminar, shopview of congres, u kunt bij onze kennisdagen inspiratie opdoen. Door samen met vakgenoten naar nieuwe inzichten te luisteren, samen te discussiëren, of juist ter plekke een nieuwe ontwikkeling te bekijken.


Business Breakfast 19 & 24 mei

Analyse op basis van de Retail Risk Index levert treffende inzichten op. Niet alleen over risico's, maar zeker ook over kansrijke winkelgebieden. Waar ligt het toekomstperspectief?

Mattijn Bezemer (Insight4Action) en Gertjan Slob (Locatus) delen graag de laatste trends en voorspellingen met u.

08.00 - 08.30 Ontvangst met ontbijt,
08.30 - 08.50  Landelijke retailtrends -Gertjan Slob 08.50 - 09.30  Lokale ontwikkelingen - M. Bezemer
09.30 - 09.45  Demonstratie Retail Risk Index  09.45 - 10.00 uur Vragen en afsluiting

Inschrijven 19 mei (Vastgoed)

Inschrijven 24 mei (Retail)


Locatus Congres 15 maart 2016

Retail Wake Up op een koninklijke locatie: komt u ook naar het Locatus Congres bij Paleis Het Loo. U vertrekt gegarandeerd vol ideeën, kennis, hernieuwde energie, en met een gevulde maag richting huis.

Bekijk foto's van congres


Ontbijtsessies Omzetprognose

Locatus organiseert 11 maart en 21 april 2015 ontbijtsessies  De perfecte omzetvoorspelling - het kán! Gastspreker Dieter Debels van Geo Intelligence vertelt hoe men via simulatiemodellen zeer nauwkeurig omzet voor retaillocaties kan inschatten.


Business Breakfast Retail Risk Index

Tijdens deze ontbijtsessie vertelt econometrist Mattijn Bezemer wat de basis is van de Retail Risk Index en zal hij de voorspelwaarde van de RRI demontreren aan de hand van voorbeelden.

De Retail Risk Index brengt het risicoprofiel van winkels en winkelgebieden in Nederland in kaart. Dit gebeurt aan de hand van vier indicatoren: branche, pand, straat en vraag-aanbod. De RRI reduceert onzekerheid - en dat is precies wat u nodig heeft in deze tijd.


Retail Inspiration event 2014

Locatus samen met Geo Intelligence een Retail Inspiration event. Dit vindt plaats op 25 september 2014, te Mechelen (BE). Welke retaildata kunt u inzetten voor uw toekomstvisie? En hoe spelen mede- retailers in op de laatste trends? Facts & figures versus creativiteit en intuitie. Dagvoorzitter en spreker Karl Raats neemt u mee op een ontdekkingstocht. Een event waarna u weer vol ideeën, kennis en hernieuwde energie richting huis vertrekt.


Business Breakfast 'Hoe leegstand te voorspellen?'

Er wordt met argusogen naar leegstand gekeken in deze crisistijd. Maar wat kunnen we verwachten in de komende tijd? Tijdens een ontbijtsessie op dinsdag 23 april 2013 keken we samen met de deelnemers toekomstgericht naar leegstand. Training op maat

Locatus geeft op aanvraag (opfris)trainingen  'Effectief en efficiënt werken met de Locatus Verkenner'. Klanten die gebruiken maken van de Locatus Verkenner leren in 1 à 3 uur hoe zij met de Locatus Verkenner antwoord krijgen op hun

specifieke vragen. Daarnaast worden er handige tips gegeven om nog meer uit de Locatus Verkenner te halen.

Heeft u, eventueel samen met uw collega's, behoefte aan een opfriscursus? Bel of mail naar Ellen Beukema. Zij plant graag een sessie voor u in. Telefoon 0348-490290 of email ellen.beukema@locatus.nl


Locatus Congres 2012

Locatus Congres 2012 stond in het teken van oplossingsgericht denken over leegstand en bouwen aan een duurzame toekomst van het winkellandschap. Gerben dan Dijk geeft als gastblogger zijn indruk van dit congres onder de titel 'Papa, waarom staat die winkel leeg'.

Bekijk fotoverslag van congres


ShopView Rotterdam

14 en 15 september werden de ontwikkelingen in de Rotterdamse binnenstad in ogenschouw genomen. Wat zijn de plannen en verwachtingen bij ontwikkelingen als de Markthal, B-tower en het Postkantoor. Volop stof tot discussie opgevolgd door een rondleiding langs de locaties.

Bekijk fotoverslag 14 sept 2011

Bekijk fotoverslag 15 sept 2011

Locatus Congres 2011

Op maandag 24 januari werd het eerste Locatus Congres gehouden. Ruim 300 bezoekers genoten van een inspirerende middag in Zendgebouw Radio Kootwijk. Wilt u een impressie van de middag?

Bekijk de video en foto's