Nieuws en Pers

 


Retail Wake Up: Locatus Congres

18-03-16

 In de fraaie en plezierige ambiance op de Aanspanplaats bij de Koninklijke Stallen van Paleis Het Loo een wake up call doen voor de retailsector. Is dat mogelijk? Het was het concept van het druk bezochte Locatuscongres op 15 maart in Apeldoorn. Vastgoedjournaal was erbij en noteerde de tien meest opmerkelijke uitspraken van deelnemers en sprekers.

Lees meer

Persbericht - Winkelleegstand in 2015 niet toegenomen

12-01-16

In 2015 is de leegstand niet toegenomen en dat is opmerkelijk. Na een turbulente start begin vorig jaar met faillissementen van o.a. Miss Etam, Schoenenreus en Thom Broekman, is het verder in 2015 redelijk rustig gebleven. De aantrekkende economie zorgde voor een toename van de consumentenbestedingen in de winkels. Gevolg was dat, na een stijging van de leegstand in het eerste kwartaal, de leegstand in het volgende kwartaal voor het eerst sinds 10 jaar niet meer toenam.

 

Lees meer

BNR over winkelleegstand

12-01-16

Gertjan Slob vertelt bij BNR over de ontwikkeling van de winkelleegstand in 2015.

Lees meer

Big data in retail

03-12-15

Het programma Toekomstmakers van RTL-Z had 2 december (aflevering 12) als thema Big data in de retail. Online zijn mensen gewend dat hun koop- en zoekgedrag gevolgd wordt. Maar hoe zit dit nu in de winkels en winkelstraten? En wat betekent dat voor de privacy. Locatus & Bluemark vertellen in deze uitzending hoe zij wifi-sensoren gebruiken om passanten in kaart te brengen (vanaf 9.30 minuten) en hoe zij de privacy van de consument waarborgen (vanaf 15.30 minuten en 20.30). Bekijk zelf aflevering 12. Klik op lees meer.

Lees meer

Nominaties Beste Supermarkt

16-10-15

Zes supermarktlocaties strijden om de uitverkiezing "mooiste supermarkt van Nederland". Uit maar liefst 22 inzendingen namens 11 supermarktformules, heeft de vakjury (waaronder Gertjan Slob van Locatus) zes locaties genomineerd.

Lees meer

Research Seminar 29/9/2015

08-09-15

Het IVBN/VBA-researchseminar i.s.m. TIAS met partners VOGON, ASRE en stichting ROZ Vastgoedindex staat dit jaar in het teken van ‘big data’ en vastgoed. Drie koplopers komen aan het woord over het voorspellen van de winkelmarkt aan de hand van een nieuw risicomodel (Gertjan Slob, Locatus), het gebruik van een data warehouse om beleggings-beslissingen beter te kunnen onderbouwen en een model voor nieuwe inzichten  29voor de waardevastheid van vastgoedobjecten.

Lees meer
Vorige Pagina Volgende Pagina