Nieuws en Pers

 


Het hoe en waarom van de Winkelcentrum Kwaliteitsmonitor

25-06-15

Op de Provada werd dit jaar voor de tweede keer 'Het beste winkelcentrum van Nederland' bekendgemaakt, gebaseerd op de Winkelcentrum Kwaliteitsmonitor. Wat is die Winkelcentrum Kwaliteitsmonitor precies en wat kan je ermee als eigenaar of beheerder van een winkelcentrum? En welke rol spelen de data van Locatus hierbij?

Lees meer

Wanneer sluit de laatste videotheek?

31-03-15

 RTLZ Volgens Gertjan Slob van Locatus is er geen branche die zo slecht draait als de videotheken. In 2003 telde Loctus nog 1267 videotheken in Nederland. Op 1 februari 2015 zijn dit er nog maar...

Lees meer

Pop-Up Stores: plaag of zegen?

23-03-15

BNR Newsroom Gerard Zandbergen discusseert mee over de toekomst van pop-up winkels. Tijdens de crisis profiteerden pop-up shops van de toenemende leegstand in winkelcentra. Maar wat gebeurt er nu de economie weer aantrekt? Is het pop-up fenomeen net zo tijdelijk als de winkeltjes zelf? Of hebben we te maken met een geheel nieuwe manier van ondernemen, die het speelveld in de retailsector voorgoed heeft veranderd?

Lees meer

Trends in de retailmarkt: de kracht van het anders kijken

17-03-15

FGH Bank bracht begin deze maand hun Vastgoedbericht 2015 uit: De kracht van het anders kijken. Voor trendanalyses werd ook Locatus data gebruikt. Een reden voor FGH bank om Peter Nieland te interviewen over productinnovaties en de rol van Big Data binnen Locatus.

Lees meer

Duizenden kansloze winkels moeten verhuizen om te overleven

13-03-15

Nieuwsuur kijkt samen met Gerard Zandbergen naar de leegstandproblemen in Zeist, waar de gemeente met een nieuw bestemmingsplan het centrum weer aantrekkelijk wil maken voor consumenten.

Lees meer

Ontbijtsessies Omzetprognose

12-02-15

Locatus organiseert 11 maart en 21 april ontbijtsessies  De perfecte omzetvoorspelling - het kán! Gastspreker Dieter Debels van Geo Intelligence vertelt hoe men via simulatiemodellen zeer nauwkeurig omzet voor retaillocaties kan inschatten.

Lees meer
Vorige Pagina Volgende Pagina