Nieuws en Pers

 


Big data voorspellen of pand straks leegstaat

08-07-15

Financieel Dagblad  - Interview met Gerard Zandbergen - Locatus, Mattijn Bezemer - Insights4Action en René Vierkant van Syntrus Achmea over wat big data (Retail Risk Index) vertelt over risico's voor leegstand van winkelpanden.

Lees meer

Hoeveel winkels (gaan) stoppen?

08-07-15

Gerard Zandbergen vertelt bij BNR nieuwsradio over de voorspelkracht van de Retail Risk Index. Waar is het risico het grootst dat winkeliers er mee gaan stoppen? En waar het kleinst?

Beluister het radiofragment

Lees meer

Het hoe en waarom van de Winkelcentrum Kwaliteitsmonitor

25-06-15

Op de Provada werd dit jaar voor de tweede keer 'Het beste winkelcentrum van Nederland' bekendgemaakt, gebaseerd op de Winkelcentrum Kwaliteitsmonitor. Wat is die Winkelcentrum Kwaliteitsmonitor precies en wat kan je ermee als eigenaar of beheerder van een winkelcentrum? En welke rol spelen de data van Locatus hierbij?

Lees meer

Wanneer sluit de laatste videotheek?

31-03-15

 RTLZ Volgens Gertjan Slob van Locatus is er geen branche die zo slecht draait als de videotheken. In 2003 telde Loctus nog 1267 videotheken in Nederland. Op 1 februari 2015 zijn dit er nog maar...

Lees meer

Pop-Up Stores: plaag of zegen?

23-03-15

BNR Newsroom Gerard Zandbergen discusseert mee over de toekomst van pop-up winkels. Tijdens de crisis profiteerden pop-up shops van de toenemende leegstand in winkelcentra. Maar wat gebeurt er nu de economie weer aantrekt? Is het pop-up fenomeen net zo tijdelijk als de winkeltjes zelf? Of hebben we te maken met een geheel nieuwe manier van ondernemen, die het speelveld in de retailsector voorgoed heeft veranderd?

Lees meer

Trends in de retailmarkt: de kracht van het anders kijken

17-03-15

FGH Bank bracht begin deze maand hun Vastgoedbericht 2015 uit: De kracht van het anders kijken. Voor trendanalyses werd ook Locatus data gebruikt. Een reden voor FGH bank om Peter Nieland te interviewen over productinnovaties en de rol van Big Data binnen Locatus.

Lees meer
Vorige Pagina Volgende Pagina