Nieuws en Pers

 


Nominaties Beste Supermarkt

16-10-15

Zes supermarktlocaties strijden om de uitverkiezing "mooiste supermarkt van Nederland". Uit maar liefst 22 inzendingen namens 11 supermarktformules, heeft de vakjury (waaronder Gertjan Slob van Locatus) zes locaties genomineerd.

Lees meer

Research Seminar 29/9/2015

08-09-15

Het IVBN/VBA-researchseminar i.s.m. TIAS met partners VOGON, ASRE en stichting ROZ Vastgoedindex staat dit jaar in het teken van ‘big data’ en vastgoed. Drie koplopers komen aan het woord over het voorspellen van de winkelmarkt aan de hand van een nieuw risicomodel (Gertjan Slob, Locatus), het gebruik van een data warehouse om beleggings-beslissingen beter te kunnen onderbouwen en een model voor nieuwe inzichten  29voor de waardevastheid van vastgoedobjecten.

Lees meer

Big data voorspellen of pand straks leegstaat

08-07-15

Financieel Dagblad  - Interview met Gerard Zandbergen - Locatus, Mattijn Bezemer - Insights4Action en René Vierkant van Syntrus Achmea over wat big data (Retail Risk Index) vertelt over risico's voor leegstand van winkelpanden.

Lees meer

Hoeveel winkels (gaan) stoppen?

08-07-15

Gerard Zandbergen vertelt bij BNR nieuwsradio over de voorspelkracht van de Retail Risk Index. Waar is het risico het grootst dat winkeliers er mee gaan stoppen? En waar het kleinst?

Beluister het radiofragment

Lees meer

Het hoe en waarom van de Winkelcentrum Kwaliteitsmonitor

25-06-15

Op de Provada werd dit jaar voor de tweede keer 'Het beste winkelcentrum van Nederland' bekendgemaakt, gebaseerd op de Winkelcentrum Kwaliteitsmonitor. Wat is die Winkelcentrum Kwaliteitsmonitor precies en wat kan je ermee als eigenaar of beheerder van een winkelcentrum? En welke rol spelen de data van Locatus hierbij?

Lees meer

Wanneer sluit de laatste videotheek?

31-03-15

 RTLZ Volgens Gertjan Slob van Locatus is er geen branche die zo slecht draait als de videotheken. In 2003 telde Loctus nog 1267 videotheken in Nederland. Op 1 februari 2015 zijn dit er nog maar...

Lees meer
Vorige Pagina Volgende Pagina