15 jaar Locatus

15 jaar data over winkels en winkelgebieden

Locatus begon zo'n vijftien jaar geleden kleinschalig en richtte zich alleen op Nederland. In 2006 en 2007 werden België en Luxemburg in kaart gebracht. In het voorjaar van 2009 is de eerste Spaanse stad geïnventariseerd.

Het is al weer vijftien jaar geleden dat Locatus van start ging als gespecialiseerd informatiebedrijf, door het voortzetten van de databaseactiviteiten van D&P. Een goede beslissing, want er bleek bij de overheid, retail, vastgoed en fabrikanten veel behoefte aan onze retailinformatie.


wvo Nederland 2002-2010

Door informatie jarenlang op dezelfde wijze vast te leggen zijn trends goed te herkennen.


Wat zijn de toekomstplannen van Locatus?

Nadat ook België succesvol in kaart is gebracht, zijn wij in 2009 gestart met het verzamelen van verkooppuntinformatie van de grote Europese steden. Naar aanleiding hiervan worden ook weer de digitale winkelplattegronden gemaakt.

Deze stap nemen we om een aantal redenen. We zien steeds meer internationalisering van het retailaanbod. Ondanks de vele verschillen die blijven bestaan, komen er steeds meer overeenkomsten. Bovendien hebben steeds meer ontwikkelaars, beleggers en retailketens vragen die over de landsgrenzen heen gaan. Bijvoorbeeld of wij ook informatie hebben om een goede beleggings- of  vestigingsafweging te maken voor een project buiten de Benelux.


We zien steeds meer éénwording in Europa. Voor ons is een interessante vraag of en hoe de Europese landen op het gebied van retail naar elkaar toegroeien. Dat willen wij op de voet volgen zodat wij u van de juiste informatie kunnen blijven voorzien.