Wie is Locatus?

Locatus is als onafhankelijke bron marktleider op het gebied van winkelinformatie in de Benelux.

Wat doet Locatus?

Locatus verzamelt zelf informatie over alle winkels en consumentgerichte, dienstverlenende bedrijven. Onze veldwerkers bezoeken en onderzoeken jaarlijks alle winkelgebieden in de Benelux.

De verzamelde gegevens, zoals (winkel)naam, winkelverkoopvloeroppervlak en branche worden geregistreerd in de database. Naast gegevens op pandniveau bevat de database ook informatie over winkelgebieden, verzorgingsgebieden, winkelpassanten en digitale plattegronden.

Wij verzamelen informatie en maken deze vervolgens toegankelijk voor onze klanten.

Wie zijn onze klanten?

In onze klantenkring houdt vrijwel iedereen zich op de een of andere manier bezig met winkelvastgoed. Of  het nu gaat om een gemeente, retailer, belegger, projectontwikkelaar of makelaar. Onze data helpt hen verder bij de besluitvorming over retaillocaties.


Wie werkt voor Locatus?

Zonder mensen geen data. Onze medewerkers zijn de spil van ons bedrijf.

De ene helft is dagelijks op pad om informatie voor onze database te verzamelen.

De andere helft vult de database, controleert gegevens, maakt analyses en rapportages én bekijkt samen met de klant welke informatie hij/zij nodig heeft.


Door weer en wind
Onze 12 ‘beroepswinkelaars’ hebben het afgelopen jaar gezamenlijk  256.000 km gereden en ruim 9.000 km gelopen om informatie voor onze databanken in de Benelux te verzamelen.

Daarvan waren 9 ijsdagen (max. temperatuur lager dan 0 ºC) en 22 dagen met een temperatuur van meer dan 25 ºC. Het aantal regendagen was het afgelopen jaar gelukkig minder dan gemiddeld. Door weer en wind wordt gewerkt aan een up-to-date databestand.